Agrograin neve Cargillra változik

1995 - ben a Cargill kisebbségi részesedést szerzett az Agrograinben, Magyarország egyik vezető gabona-, olajos mag- és fehérjekereskedelemmel foglalkozó cégében, mely 21 gabonatároló teleppel rendelkezik, beleértve 2 folyami kikötőt (Dunaföldvár és Mohács) is.
2007 – ben a Cargill 100% tulajdont szerzett az Agrograin Zrt. -ben 12 évi gyümölcsöző kapcsolat után.

2009. június 1-jei hatállyal az Agrograin hivatalosan megváltoztatta a nevét. Az ettől a naptól Cargill Magyarország Zrt. – ként működő „régi – új” cég vezető szerepet tölt be a közép-európai mezőgazdaság és élelmiszeripar számára egyedülálló módszereket és megoldásokat kínáló cégek között. Annak érdekében, hogy partnereink speciális igényeit is ki tudjuk elégíteni és velük együttműködve segíthessünk céljaik elérésében, rendelkezésükre bocsátjuk helyismeretünket, infrastruktúránkat, globális kapcsolatrendszerünket, beszállítói lánc ügyvitelével, lebonyolításával kapcsolatos ismereteinket, valamint a kockázatkezelés, az élelmiszerbiztonság és készletkezelés területén szerzett szaktudásunkat.
Tevékenységi körünkbe tartozik Magyarországon a szántóföldi növénytermesztés termékeinek bel- és külkereskedelme, a termény input értékesítés, a fehérjetakarmányok - szójabab és melléktermékeinek importja.

Éves szinten két-három millió tonna árut mozgatunk meg. Aktív résztvevői vagyunk a Chicagói Árutőzsdének és a Budapesti Értéktőzsde Áru szekciójának a kereskedelmi kockázat csökkentésére és export, import szerződéseink beárazásának támogatására.

Büszkék vagyunk cégünk évek során kialakult kitűnő hírnevére. Partnereink elismerik a cégünkkel történő együttműködésben rejlő hozzáadott értéket: folyamatos, nagy mennyiségű szállítói kapacitás, stabil pénzügyi háttér, innovatív finanszírozási módszerek alkalmazása, szerződéses kötelezettségeink pontos és határidőre történő teljesítése.

Üzleti sikereink záloga Magyarországon:

  • Közvetlen termelői felvásárlás
  • Folyamatos napi vételi/eladási lehetőség a fő terményekre
  • Kisebb vagy nagyobb tételek vásárlása
  • Végfelhasználói jelenlét
  • A következetes kereskedelmi politika.
  • A mezőgazdasági termények piacán szerzett több évtizedes kereskedelmi tapasztalat.
  • A jól képzett, nagy rutinnal rendelkező munkatársak együttműködése a kereskedelmi gyakorlatba új szellemet hozó fiatal kollegákkal.
  • A cca. 500 ezer tonnás kapacitású saját országos raktárbázis, saját dunai kikötők és egyéb kiszolgáló logisztikai egységek. infrastruktúra használata.
  • Kiemelt hangsúly az üzemelés biztonságára és a szállítási lánc minőségbiztosítására (GMP certifikáció)

 

.