.

A Cargill Magyarországon

A Cargill cég 1995 óta van aktívan jelen Magyarországon, amikor kisebbségi részesedést szerzett az Agrograin Kereskedelmi Rt.-ben, Magyarország vezető gabona-, olajos mag- és fehérje takarmány alapanyag kereskedő cégében. Nem sokkal ezután takarmányozási üzletágunk is megkezdte magyarországi működését és jelenleg vezető a takarmányok és takarmány formulák piacán.
Több mint 500 dolgozónk, több mint 20 telephelyen látja el növekvő magyarországi tevékenységünket.

Termékek és Szolgáltatások

A Cargill Magyarországon a következő tevékenységekkel foglalkozik:

Legutóbbi Cargill beruházások Magyarországon

2011 2011 májusában elkészült a Cargill új Pet Food üzeme Karcagon.
2009 2009. június 1-i hatállyal az Agrograin Zrt. „ Cargill Magyarország Zrt.”-re változtatja a nevét.
2007 a Cargill 100% tulajdont szerzett az Agrograin Zrt. -ben 12 évi gyümölcsöző kapcsolat után. Az Agrograin vezető gabona, olajmag és fehérje kereskedő cég, 21 gabonatároló teleppel, beleértve 2 folyami kikötőt (Dunaföldvár és Mohács) is.
2006 Az Agrograin – Cargill közös vállalat, létrehozta a régió legnagyobb napi berakó kapacitásával rendelkező új folyami kikötőjét.
2003 A Cargill elkezdte az édesítőszerek és ipari keményítő szerek közép-európai értékesítését budaörsi irodáján keresztül.
2001 a Cargill megvásárolta az Agribrands magyarországi takarmány üzletágát, amely Karcagon és Kaposváron modern takarmánykeverőkkel, Karcagon pedig egy modern premix üzemmel is rendelkezik.
1999 A Cargill Animal Nutrition, azaz a Takarmánygyártási üzletág belép a magyar takarmánypiacra a Somogy megyei Kapolyon és a Békés megyei Füzesgyarmaton lévő takarmánykeverők megvásárlásával.
1995 A Cargill kisebbségi részesedést szerez az Agrograinben, egy magyar kereskedő cégben, amely gabonák és olajos magvak exportjával és fehérjék importjával foglalkozik

 

 

.
.