A Cargill megszünteti inputanyag-értékesítését Közép-Kelet-Európában, hogy felvásárlási üzletágára fókuszálhasson

2016. február 17. Magyarországi tevékenységének alapos átvilágítását követően a Cargill felhagy az inputanyag-értékesítéssel, és 2016. május végéig teljesen megszünteti ezt a tevékenységét. Ez a változás a Cargill magyar, román, orosz, szlovák, ukrán, bolgár és lengyel üzleteit érinti. A jövőben a cég a gabona- és olajos mag felvásárlásra és kereskedelemre kíván összpontosítani ezeken a piacokon.

Ez a változás régiós szinten mintegy 180 alkalmazottat érint, akik jelenleg ezzel a tevékenységgel foglalkoznak. Az országonkénti pontos létszám a munkavállalók érdekképviseletével történő egyeztetések függvénye, melyek már megkezdődtek.

A Cargill nagy múltú és hírnevű vállalat, a világ egyik vezető gabona- és olajos mag felvásárló és kereskedő cége, mely továbbra is elkötelezett abban, hogy versenyképes megoldásokat nyújtson ügyfeleinek Kelet-Európában. A vállalat erősíteni fogja felvásárlási és üzleti pozícióit, célja a felvásárlási volumen és piaci részesedés növelése.

Annak ellenére, hogy a Cargill inputanyag-értékesítési üzletága több-kevesebb sikert elért Kelet-Európában, a felvásárlás és inputanyag értékesítés közötti szinergiákat a vállalat nem tudta megfelelően kihasználni.

Magyarország és a fekete-tengeri régió kulcsfontosságú a Cargill stratégiai növekedése szempontjából, ezért a vállalat tovább erősíti meglévő befektetéseit és működését ebben a régióban, ide értve kikötői hálózatát és olajos mag feldolgozó üzemeit. A Cargill továbbra is elkötelezett marad a közép-kelet-európai régió és annak mezőgazdasági szektora iránt. Ez a változás lehetővé teszi, hogy a vállalat arra összpontosíthasson, hogy mind gazdálkodó, mind kereskedő partnereinek bizalmát elnyerje, és a felvásárolt gabona és olajos mag volumen növelésével erősítse pozícióit.

A Cargill azonnal megkezdi inputanyag-értékesítési tevékenységének leépítését, de a következő néhány hónapban még kiszolgálja ügyfeleit.

A világ többi részén a Cargill számos szolgáltatást kínál a gazdáknak, többek között az inputanyag-értékesítést is, melyet a mai bejelentés nem érint.

Kapcsolattartó

Makai Szabolcs, elnök-vezérigazgató, Cargill Magyarország Zrt.,
telefon: 36-1-236-1400.

###

A Cargill élelmiszeripari, mezőgazdasági, pénzügyi és ipari termékeket és szolgáltatásokat kínál világszerte. A gazdálkodókkal, ügyfelekkel, kormányzatokkal és közösségekkel együtt segítünk az embereknek a gyarapodásban 150 éves tapasztalatunkat és tudásunkat felhasználva. 70 országban több mint 150 000 munkatársunk elkötelezett a világ felelős élelmezésében, csökkentve ökológiai lábnyomunkat és fejlesztve azokat a közösségeket, amelyekben élünk és dolgozunk. További információért kérjük, látogasson el a Cargill.com oldalra és News Center-be.

.